DomovNoviceKoprčan Toni Vodišek evropski prvak v olimpijski disciplini

Koprčan Toni Vodišek evropski prvak v olimpijski disciplini

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Izjemni koprski kajtar Toni Vodišek je danes osvojil zlato medaljo na odprtem evropskem prvenstvu formule kite v grškem Nafaktosu. S tem je Koprčan nadgradil drugo mesto na evropskem prvenstvu 2019 in dokazal, da sodi v sam svetovni vrh razreda, ki bo na jadralnem programu olimpijskih iger v Parizu 2024.

Vodišek je bil v soboto po predzadnjem dnevu tekmovanja drugi in je že osvojil odličje na evropskem prvenstvu. Lesk odličja je bil določen po današnjem finalu, ko je najboljša četverica odločala o končni razvrstitvi na vrhu. Prvo mesto je z dvema zmagama, ki jih je prinesel v finale, obdržal Maximilian Maeder iz Singapurja, ki je zmagal na odprtem EP tudi lani v Franciji.

Najboljši slovenski kajtar je ohranil drugo mesto, v finale je iz prejšnjega dela tekmovanja prinesel eno zmago. Pred finalom sta bila dva polfinalna obračuna, ki sta dala preostala finalista in tudi preostala dobitnika odličij. Skupno tretji je bil Francoz Benoit Gomez za evropsko srebro, bron v konkurenci stare celine je s četrtim mestom osvojil Italijan Riccardo Pianosi.

“Zelo sem vesel! Pred tremi leti, 2019, smo bili na istem tekmovanju, na evropskem prvenstvu, drugi, zdaj prvi, zelo sem bil vesel takrat in zelo sem vesel zdaj. Po operaciji ramena se forma dviguje, pripravljamo se za olimpijske 2024, gremo skupaj dalje,” je presrečen ob osvojitvi naslova povedal Vodišek.

Foto: Jadralna zveza Slovenije, Toni Vodišek osebni arhiv