DomovNoviceV Gradinu so se razveselili novih gasilskih vozil in prizidka

V Gradinu so se razveselili novih gasilskih vozil in prizidka

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljno gasilsko društvo Gradin se je v soboto razveselilo pomembnih pridobitev, štirih gasilskih vozil in prizidka h gasilskemu domu, s katerimi je še dodatno okrepilo obstoječo opremo in s tem zagotovilo še boljše pogoje za stalno pripravljenost na naravne in druge nesreče.

Gasilci iz Gradina imajo po novem na voljo dve gasilski vozili za gašenje gozdnih požarov, novo gasilsko vozilo za prevoz moštva in vozilo s cisterno. Večje vozilo za gašenje gozdnih požarov in vozilo za prevoz moštva sta popolnoma novi, drugo vozilo za gašenje požarov in vozilo s cisterno pa je prispevala Gasilska brigada Koper.

Ključe gasilskih vozil je gasilcem iz Gradina na sobotni slovesnosti predal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je ob tem z rezom traku tudi uradno predal namenu prizidek gasilskemu domu v Brezovici pri Gradinu, ki bo služil kot garaža za gasilsko vozilo.

Gre za velike pridobitve za PGD Gradin, ki deluje že 36 let. Župan Bržan je ob tem izpostavil vlogo prostovoljnih gasilcev v dosedanjih intervencijah in obenem poudaril družbeni pomen gasilskega društva, ki poleg požarne varnosti skrbi še za živahen kulturni utrip in pestro dogajanje domačega ter sosednjih krajev.

Prireditev so s krajšim kulturnim programom popestrili pevci skupine Kantadore in učenci OŠ Istrskega odreda Gračišče.

Foto: MOK, Iztok Poljak