DomovNoviceKoprčani s svetovnega prvenstva v tradicionalnem karateju z 20 medaljami

Koprčani s svetovnega prvenstva v tradicionalnem karateju z 20 medaljami

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Srbska prestolnica Beograd je med 23. in 26. novembrom gostila svetovno prvenstvo v tradicionalnem karateju Fudokan. Za koprski klub Karate akademija Slovenije, ki je sicer član Fudokan zveze karateja Slovenije, je bilo to najuspešnejše tekmovanje od ustanovitve kluba leta 2017. Vseh osem reprezentantov, predstavnikov koprskega kluba se je vrnilo domov z naslovom svetovnega prvaka oziroma prvakinje. Skupno so osvojili kar 20 medalj, od tega 11 zlatih, štiri srebrne in pet bronastih.

Na prvenstvu, ki je potekalo v športni dvorani Ranko Žeravica Sports Hal, je skupno nastopilo več kot 2200 tekmovalcev iz 42 držav. Tekmovalci so se pomerili v katah posamezno, katah ekipno, kihon tehniki, kumiteju (borbe) in fuko-go (biatlon), so sporočili iz Karate akademije Slovenije.

Slovensko reprezentanco sta vodila Aljoša Lipavc in Glorija Švetak. Andrej Ratkovčič in Livija Kren sta poskrbela za utrinke iz prvenstva, Peter Kren pa je sodeloval kot sodnik v športnem karateju.

Za vse ljubitelje tega športa kot zanimivost napovedujemo, da bodo med 15. in 19. majem 2024 Terme Olimia v Podčetrtku gostile evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju Fudokan. Soorganizator tekmovanja bo Fudokan Zveza Karate Slovenije.

Foto: Karate akademija Slovenije