DomovNoviceKoprčanki nagrada na Beograjskem tednu mode

Koprčanki nagrada na Beograjskem tednu mode

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Beograjskem tednu mode so se v nedeljo v okviru modne revije Noizz Fashion Award predstavili tudi trije mladi slovenski modni oblikovalci. Prvo nagrado je domov odnesla Sofija Urumović, ki bo tako odpotovala na Londonski teden mode, so sporočili organizatorji Ljubljanskega tedna mode.

Koprčanka Sofija Urumović je po navedbah organizatorjev Ljubljanskega tedna mode, ki bo v prestolnici potekal med 6. in 9. novembrom, izjemno nadarjena in med poznavalci modne scene že nekaj časa velja za “tisto mlado modno oblikovalko, na katero mora biti scena še kako pozorna”.

Foto: RAS Srbija

Njeno nagrado so izpostavili tudi kot “odličen rezultat tesnega in konstantnega sodelovanja z beograjskimi ustvarjalci tedna mode”. Vodja Beograjskega tedna mode Nenad Radujević je z njimi po besedah izvršne producentke Ljubljanskega tedna mode Melinde Rebek namreč navezal stik z željo, da za regionalni natečaj Noizz predlagajo tri slovenske oblikovalce mlajše generacije, “ki imajo tisto drugačnost, ki je pogoj za uspeh v tujini”.

V Beograd so tako poleg Sofije Urumović povabili še Lovra Ivančića ter sestri Matejo in Mio Lukač, ki ustvarjata znamko M.Fiction.