DomovNoviceKoprska knjižnica in Gajbla vabita k spremljanju treh  kreativnih delavnic

Koprska knjižnica in Gajbla vabita k spremljanju treh  kreativnih delavnic

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Kulturno društvo Gajbla v okviru projekta Po poti ustvarjalnosti – mladi pišejo v mesecu aprilu organizirata kreativne delavnice pisanja za vse mlade ustvarjalce. Delavnice, ki jih bo vodila dramaturginja, igralka in profesorica Samanta Kobal, boste lahko spremljali med 7. in 9. aprilom na Zoom povezavah.

Prvo delavnico na temo Kako in zakaj pripovedovati bo v  četrtek, 7. aprila, možno spremljati med 17. in 19. uro na Zoom povezavi.

Razumevanje mehanizma pripovedovanja odpira tudi razumevanje mehanizma pisanja zgodb. S pripovedovanjem urimo živo besedo, potek misli, prostorsko predstavljivost, tempo, ritem pripovedovanja ter interpretacijo. Pripovedovanje krepi človeško vez, oživlja telo in um in jasni obraz.

Drugo delavnico na temo Raziskujem pisave bo v petek, 8. aprila, možno spremljati med 17. in 19. uro na Zoom povezavi.

Skozi delavnico boste lahko raziskovali domišljijo in iskali iskre, ki prižigajo motor zgodbe. Razčlenjevali boste notranjo strukturo zgodbe ter razmišljali o osnovnih prvinah zgodbe. Razmišljali boste o dramaturgiji zgodb in zgodbe začeli tudi zapisovati.

Kot zadnjo od treh pa bo na temo Potop v zgodbo možno spremljati delavnica v dveh delih, v soboto, 9. aprila, med 10. in 12. uro in 13.00 in 15.30 na Zoom povezavi https://arnes-si.zoom.us/j/96146112071

V prvem delu tretjega srečanja boste nadaljevali z zapisovanjem zgodb. Razmišljali boste o odnosih med junaki, med junaki in okoljem, o zornem kotu posameznih protagonistov ter o jeziku akterjev zgodbe. V drugem delu tretjega srečanja pa se bodo zgodbe prebirale, dopolnjevale, o njih se boste pogovarjali in širili pogled v prihodnost, v snovanje novih zgodb.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja