DomovNoviceV juniju se vrača Caprisov koncert

V juniju se vrača Caprisov koncert

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Po treh letih se na najlepši koprski trg v petek, 10. junija, vrača vrača tardicionalen Caprisov koncert, ki je sinonim za največjo koncertno zabavo daleč naokoli. Ena najbolj priljubljenih radijskih postaj v regiji napoveduje večer, poln energije in odlične glasbe v živo. Letos bodo nepozaben večer pričarali Magnifico, Danilo Kocjančič & Friends in Dej še’n litro.

V minulih letih se je v Kopru odvilo že nešteto razprodanih koncertnih spektaklov in vsak je bil zelo poseben. Na koncertne odre so povabili najbolj zveneča imena domače in tuje glasbene scene, kot denimo: Parni Valjak, SIddharta, Big Foot Mama, Plavi Orkestar, nazadnje pa leta 2019 zasedbo Queen Real Tribute s 55-članskim simfoničnim orkestrom.

Kavboj. Šansonjer. Sinonim za balkan-disko-šlager. Skoraj nihče ne ve, da je njegovo pravo ime Robert Pešut. Vsi pa vemo, kdo je Magnifico. Ekstravaganten provokativen glasbenik, katerega glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo. Magnifica v glasbi navdihuje bivša jugoslovanska šlag scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggae, surf in balkan elementov. Junija bomo z njim prepevali njegove velike uspešnice  kot so Tivoli, Hir aj kam, hir aj go, Halo gospodična, In ko enkrat bom umrl, Silvija in še bi lahko naštevali.

Spomin na Danila Kocjančiča je tudi po devetih letih še kako živ. Je eden največjih avtorjev popularne glasbe, kar jih je kdaj bilo na slovenski glasbeni sceni. Skladbe kot so Poišči me, Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Črta, Si še jezna name, Portorož 1905, Amerika … so vsaka po svoje zaznamovale določeno glasbeno obdobje in generacijo. Začetki njegovega delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni poznana po celotni bivši Jugoslaviji. Nadaljeval je s skupinama Boomerang in Labirint, kasneje pa velike uspehe doživel z zasedbama Prizma in Bazar. DKF trenutno sestavljajo: Ladi Mljač, Jadran Ogrin, Matjaž Sterže, Zdenko Cotič in Mitja Stropnik.

Primorska glasbena skupina Dej še’n litro je nastala leta 1999 med zidovi študentskih domov v Ljubljani. Ansambel je sestavljen iz 12 članov, njihov repertoar pa je tako raznolik, kot so tudi oni sami: vse od slovenske in balkanske narodnozabavne glasbe, pa do pop-a in jazz-a. Sodelovali so že z mnogimi glasbeniki in glasbenimi skupinami, igrali na festivalih v Italiji, Srbiji, Grčiji, Nemčiji in v Sloveniji. Njihov cilj je pa samo en – narediti čim večjo žurko.

Radio Capris bo prve vstopnice v prodajo ponudil v ponedeljek 21. marca. Na voljo pa bodo na Eventimovih prodajnih mestih in na www.eventim.si.

Foto: Radio Capris, Jaka Ivančič, Tomo Brejc, Jože Požrl