DomovNoviceKoprska knjižnica pripravlja dve zanimivi bralni druženji

Koprska knjižnica pripravlja dve zanimivi bralni druženji

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Novembrsko dogajanje v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja prinaša zanimivo bralno druženje med knjižnimi policami v Semedeli in pravljični popoldan na oddelku za mlade bralce v koprski knjižnici s Tejo Močnik, zgodbami in skrivnostnim kovčkom.

Čas za eno štorijo med knjižnimi policami v Semedeli

V Semedeli se obeta že drugo bralno druženje »Čas za eno štorijo«, ki bo v četrtek, 3. novembra, ob 17.30. Bralna druženja so namenjena sproščenemu pogovoru, izmenjavi izkušenj in pogledov na tematike, ki se bodo porajale ob branju novel in zgodb iz naše bližnje okolice. Izvodi izbranih besedil bodo pred vsakim srečanjem na voljo v enotah Semedela in Markovec ter na Oddelku za odrasle.

»Zgodbe so pravzaprav le izgovori za srečanja, ki lahko popestrijo dan, pogrejejo dušo in vzklijejo poznanstva,« je povedala Urša Skumavc, ki pogovore vodi. Gre za projekt, ki spodbuja druženje v oddelku Semedela, ki je umeščeno v spalno naselje. Organizirana srečanja v knjižnici predstavljajo prostor v drugačni luči; uporabniki ga lahko zaznajo kot prostor, ki je njihov, v katerem se lahko dlje časa zadržijo in ga lahko uporabijo tudi za lastne potrebe. S projektom želijo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper utrditi vezi med knjižnico Semedela in njenimi bralci ter zgraditi nove mostove s potencialnimi uporabniki.

Pravljično popoldne s Tejo Močnik

Vabljeni tudi na pravljični popoldan s Tejo Močnik, ki bo z zgodbami in skrivnostnim kovčkom, na oddelek za mlade bralce v Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, pripotovala v četrtek, 17. novembra, ob 17. uri.

Močnikova piše eseje in kratke zgodbe za otroke in odrasle. Je avtorica kratko prozne zbirke »Kamni z Marsa«, ki je leta 2021 izšla pri založbi LUD Literatura in bila nominirana za najboljši literarni prvenec Slovenskega knjižnega sejma.

Več informacij o dogodkih v knjižnici in njeni okolici na povezavi.

Foto: MOK, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja