DomovNovicePokrajinski muzej Koper vabi na ogled novih pridobitev muzeja

Pokrajinski muzej Koper vabi na ogled novih pridobitev muzeja

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pokrajinski muzej Koper je vsak mesec obarvan s pestrim programom. V mesecu novembru številne ljubitelje zgodovine vabijo na dva dogodka, ki sta povezana z dragoceno koprsko dediščino.

Med 10. in 13. novembrom bodo v glavni palači Belgramoni Tacco na ogled nove pridobitve muzeja. Razstavljeni bodo eksponati, ki jih je Pokrajinski muzej Koper uspel pridobiti na dražbi, ki je potekala marca 2022 v Trstu, in sicer pet likovnih del in dve dagerotipiji iz inventarja palače Gravisi-Barbabianca. Dragocena koprska dediščina bo brezplačno na ogled zgolj štiri dni, saj se bodo slike nato za dalj časa preselile v Restavratorski center v Ljubljani.

Občanke in občani si lahko nove pridobitve muzeja ogledajo v času odprtja muzeja ali pridejo na vodene predstavitve, ki bodo potekale v četrtek, 10. novembra, ob 19. uri in v nedeljo, 13. novembra, ob 11. uri.

V petek, 11. novembra, ob 11. uri pa osrednji koprski muzej vabi na ogled prenove prostorov in predstavitve osnutka zbirke novejše zgodovine Od cesarstva do Evropske unije.

Več informacij o dogodkih in prireditvah v muzeju na spletni povezavi.

Foto: MOK, Pokrajinski muzej Koper