DomovNoviceKoprska knjižnica v avgustu z razstavo in predstavo za najmlajše

Koprska knjižnica v avgustu z razstavo in predstavo za najmlajše

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja tudi v mesecu avgustu v okviru praznovanja 70. obletnice slovenskega knjižničarstva pripravlja kulturno obarvan dogodek, ki bo na izviren način povezal razstavo in pravljico za otroke.

V ponedeljek, 2. avgusta, si bodo lahko ljubitelji kulture v prostorih knjižnice na dveh oddelkih ogledali razstavo Špele Pahor, ki bo predstavila slike, ki jih uporablja v svojih zanimivih kamišibaj predstavah. Razstavo si bo možno ogledati med 2. in 31. avgustom na Oddelku za odrasle in Oddelku za mlade bralce. V torek, 3. avgusta, ob 18. uri, pa bodo v koprski knjižnici na Vrtu knjige za otroke pripravili zanimivo Kamišibaj pravljico v družbi bibliotekarke Nives Andrič.

Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. In prav čar pripovedovanja skozi sliko je navdušil Špelo Pahor in Nives Andrič, ki sta za naše najmlajše in tiste, ki ste to po srcu pripravili zanimivo razstavo in predstavo.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, Wikipedia