DomovNovicePestro julijsko dogajanje v Kopru se nadaljuje

Pestro julijsko dogajanje v Kopru se nadaljuje

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Sončne in vroče dni lahko tudi ta teden v destinaciji Koper izkoristite za uživanje v glasbenih norostih ter kulturnih prireditvah. Preverite, kam vas lahko tokrat pot zanese.

Kulturno-zabavni program vas že nocoj, od 21. ure naprej vabi v Taverno, kjer bo za dobro vzdušje poskrbela vselej ustvarjalna Zala Smolnikar. Posebno glasbeno doživetje vas ob 18. uri čaka v atriju Pretorske palače, kjer se bodo javnosti predstavili člani mladinskega komornega godalnega orkestra Violinissimo iz Nemčije.

Jutri se v mesto vrača Primorski poletni festival Mladi, ki bo svoja vrata uradno odprl ob 21.50 na Verdijevi ulici. Ob tej priložnosti bosta plesalki Lučka Joksić in Anja Herc ob 22. uri z ženstvenim plesom z gorečimi rekviziti popestrili glasbeni utrip v mestu in ogreli vzdušje na uličnem plesišču. Istočasno bo dvojec Freedom Fighters poskrbel za nepozabno glasbeno popotovanje.

Večeri na placu v Šmarjah bodo jutri v znamenju jazzovskih ritmov. Ob 21. uri se bodo vsem jazzovskim navdušencem predstavil Sandi Štor, David Nik Lipovac in Luka Zavšič z gosti. Od jutri  pa vse do sobote 31. julija, bodo v Loparju med 10. in 20. uro potekali dnevi odprtih vrat Hiše od Bardinca in cerkve sv. Jerufa.

Zadnji julijski sredin večer je rezerviran za glasbeno razvajanje na festivalu Poletje z biseri na Kapodistriasovem trgu v družbi Prismojenih profesorjev bluesa. Koncertni večer vedno razpoloženih virtuozov bodo ob 21. uri otvorili Paul Grem. Vstopnico si lahko pravočasno zagotovite na spletni povezavi.

Med večjimi prireditvami velja izpostaviti kulinarični festival Altroke Istra Gourmet, ki bo v četrtek, 29. julija, med 17. in 24. uro v Marezigah omogočal okušanje tradicionalne istrske kulinarike. Istega večera ste vabljeni k ogledu uprizoritve drame Gorana Vojinovića Jugoslavija, moja dežela, ki se s spomini glavnega junaka romana vrača v čas nekdanje skupne države. Predstava bo na ogled ob 21.30 na Martinčevem trgu, Verdijevo ulico pa bodo ob 22. uri zatresli Drill in Komora kolektiv.

Četrtkov večer bo tudi v znamenju otroške predstave Živali na obisku, ki poteka v okviru dogodka Otroški poletni gledališki vrtiljak, tokrat pa obljublja prav posebno gledališko doživetje za vse starosti in vse priložnosti. Ob 19. uri se bodo najmlajši na Čevljarski ulici srečali z živalmi in jih pobliže spoznali.

Pestro bo tudi konec tedna, ko bodo oder na Verdijevi ulici v petek, 30. julija, ob 23. uri zasedli člani glasbene skupine Dej še’n litro, sobota, 31.julija, pa bo ob nekdanji Upravi za pomorstvo na Ukmarjevem trgu v znamenju sejma starin.

Več o prireditvah, ki bodo popestrile poletne večere v mestu in njegovi okolici preberite na spletni povezavi.

Foto: Visitkoper