DomovNoviceKoprska knjižnica v septembru vabi na tri poučne dogodke

Koprska knjižnica v septembru vabi na tri poučne dogodke

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V mesecu septembru se za številne ljubitelje kulture obetajo mnoge zanimive in poučne kulturne prireditve. Tako bo Hišo kulture v Svetem Antonu obiskal Beletrinin trubadur Feri Lainšček, v Ankaranu se boste o literaturi lahko pogovarjali z Beletrininima tubadurjema Igorjem Saksido in znano slovensko raperko Masayah. Napovedujejo pa še tri zanimive razstave What the Future Wants – Kaj želi prihodnost, ki se nahaja v avli Oddelka za mlade bralce, druga Sprehodi je že na ogled na Oddelku za odrasle, v Ankaran pa v okviru praznovanja 5. obletnice knjižnice prihaja razstava Večna Valdoltra, ki predstavi velik del zgodovine tega kraja.

Beltrinini trubadurji: Poezija se upira

V sodelovanju s knjigarno Libris – Iz oči v oči z nagrajenci, bodo v okviru projekta Beletrinini trubadurji 8. septembra, ob 18. uri, v Hiši kulture v Svetem Antonu gostili izjemnega pisatelja Ferija Lainščka, ki bo predstavil roman Kurji pastir. V sredo, 21. septembra, pa v knjižnici Ankaran pričakujejo Beltrinina trubadurja Igorja Saksido in Masayah, ki bosta obiskovalcem predstavila zbirko slovenske uporniške poezije H2SO4.

Interaktivna razstava o pogledih na tehnologijo

What the Future Wants – Kaj želi prihodnost je interaktivna razstava, osredotočena na mlade, ki predstavlja različne poglede na tehnologijo. Ta interaktivna razstava je priložnost za mlade, da razmislijo o tem, kaj pomeni odraščati v digitalnem svetu, da si zastavijo kritična vprašanja o tehnologiji in ugotovijo, kaj si želijo v digitalni prihodnosti. V Knjižnici Koper tako za mlade, kot vse tiste, ki vas zanima, kaj vse se skriva v virtualnem svetu, pripravljajo še drugo zanimivo predavanje, ki bo potekalo 13. septembra, ob 17. uri. Razstava bo na ogled do 30. septembra.

Razstava Sprehodi pripoveduje zgodbe

Na Oddelku za odrasle v koprski knjižnici že od četrtka, 1. septembra, gostijo razstavo, ki so jo pripravili v Varstveno delovnem centru Koper. Fotografska razstava Sprehodi, se sprehodi skozi fotografije njihove varovanke Mateje Grižon. Razstava bo na ogled vse do konca meseca.

Vsaka fotografija na tej razstavi pripoveduje svojo zgodbo na preprost in univerzalen način. Predvsem je to zgodba o potovanjih, ne daleč, zelo, zelo blizu, ki nam jo avtorica ponudi na ogled in v razmislek.

Bogata kulturna dediščina Valdoltre

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper bo v sodelovanju s Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Ankaran in Občino Ankaran v idiličnem Hotelu Convent 20. septembra, ob 18. uri predstavila razstavo »Večna Valdoltra – »Oltra ogni tempo«. Z razstavo bodo skupaj obeležili 5. obletnico Knjižnice Ankaran in predstavili bogato kulturno dediščino Valdoltre. Razstava bo na ogled vse do 20. oktobra.

Več informacij o dogodkih na povezavi.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja