DomovNoviceKoprska knjižnica vabi na aprilski koktajl prireditev

Koprska knjižnica vabi na aprilski koktajl prireditev

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper so tudi v mesecu aprilu pripravili množico zanimivih prireditev, dogodkov in predavanj.

V sredo, 5. aprila, ob 17. uri  na Oddelku za mlade bralce za starše pripravljajo strokovno predavanje o pomenu branja v zgodnjem obdobju otrokovega razvoja. Predavanje bo vodila in strokovno podkrepila Nives Andrič, diplomirana pedagoginja, ki je na Filozofski fakulteti diplomirala iz razvojne psihologije otroka.

V četrtek, 6. aprila, ob 18. uri bo Čitalnico Fulvia Tomizze obiskala vsestranska umetnica Redharani Pernarčič, ki bo predstavila svoje delo, med katero sodijo tudi pesniške zbirke. Pernarčičeva je diplomirana kulturna antropologinja in avtorica pesniških zbirk, performativno-vizualnih instalacij, videov in člankov.

V torek, 11. aprila, ob 18. uri bo v Čitalnico Fulvia Tomizze obiskala profesorica in raziskovalka Barbara Baloh, ki bo javnosti predstavila novosti iz letošnjega knjižnega sejma v Bologni. Profesorica se bo v toku večera dotaknila tudi tematike, kako dojenčkom in malčkom približati branje ter pokazala zanimiv pristop z »branjem« slikanic brez besedila.

V sredo, 12. aprila, ob 19. uri bo gostja Čitalnice Fulvia Tomizze pedagoginja in pisateljica Aksinja Kermauner, ki bo predstavila svoj novi mladinski roman Orfejeva lira. Roman je nastal v soavtorstvu s slovenskim pesnikom, pisateljem in publicistom Silvestrom Vogrincem.

V petek, 14. aprila, ob 18. uri bo v Čitalnici Fulvia Tomizze potekalo srečanje vseh tistih, ki jih zanima življenje Bruna Gröninga (1906–1959), ki je ljudem predaval o pomoči na poti do zdravega življenja.

Več informacij o aprilskih dogodkih koprske knjižnice najdete na povezavi.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper