DomovNoviceKoprska knjižnica vabi na novembrski vrtiljak

Koprska knjižnica vabi na novembrski vrtiljak

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper se obeta zanimivo novembrsko dogajanje, saj bodo med valovitim kulturnim dogajanjem jadrali med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Avlo knjižnice bosta krasili kar dve razstavi, medtem ko bo za literarno obarvan večer v drugi polovici novembra poskrbel istrski glasbenik Emil Zonta.

V okviru 70. obletnice slovenskega knjižničarstva v Kopru in 45. obletnice smrti Srečka Vilharja si že od 25. oktobra lahko ogledate razstavo Protifašizem in TIGR v Istri, ki ji bo 3. novembra sledil še znanstveni posvet. Uradno odprtje razstave bo v sredo, 3. novembra, ob 10. uri v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, znanstveni posvet pa ob 11. uri v Pretorski palači v Kopru. Na znanstvenem posvetu, ki ga bo vodil dr. Borut Klabjan, bodo sodelovali dr. Salvator Žitko, dr. Gašper Mithaus, dr. Marina Rossi, dr. Mateja Režek in prof. Vlasta Beltram.

V torek, 16. novembra, ob 18. uri si boste obiskovalci lahko ogledali zanimivo razstavo, ki v koprsko knjižnico pride iz Narodne in študijske knjižnice v Trstu – Oh, ti stereotipi! V očeh drugega – slovenski pisatelji govorijo o Italijanih in obratno. Razstavo bo javnosti, v družbi študentov, predstavila Jadranka Cergol, profesorica na Fakulteti za humanistične študije.

V sredo, 17. novembra, ob 19. uri pa se v knjižnici obeta zanimiv pogovor z Emilom Zonto, ki bo v družbi glasbenih prijateljev predstavil svoje življenje in utrip istrskih krajev.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja