DomovNovicePolicija svari občane pred drznimi tatvinami po domovih

Policija svari občane pred drznimi tatvinami po domovih

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Na območju celotne države pa tudi na območju Policijske uprave Koper se v zadnjem času pojavljajo drzne tatvine, katerih žrtve so predvsem starejši občani. S strani PU Koper vsem svetujejo, da so pozorni na vsakem koraku.

Storilci  žrtve  zamotijo s pogovorom, pri čemer se v večini primerov lažno predstavijo,  da so serviserji,  prodajalci, delavci telekomunikacijskih podjetij, da prihajajo iz elektro službe in da si ogledujejo, kje bi postavili nove daljnovode, števce in podobno.

Na ta način žrtve zvabijo stran od hiše ali stanovanja, ali pa žrtev zvabijo v določen prostor, tako da žrtev hiše nima več pod nadzorom. Medtem drugi storilec oz. storilci izrabijo priložnost in hišo pregledajo za vrednimi stvarmi. V večini primerov sta odtujena predvsem zlatnina in denar.

Občanom svetujejo, naj ne odhajajo z neznanci in naj jim ne nasedajo. Od njih imajo pravico  zahtevati, da se jim izkažejo. Če storitev ni napovedana, naj preden osebe spustijo v hišo, preverijo pri izvajalcu oziroma naročniku, ki so običajno večja podjetja.

Policisti občanom svetujejo, naj vsako sumljivo okoliščino takoj prijavijo policiji na številko 113, na katero se bodo policisti takoj odzvali.

Foto: Policija