DomovNoviceKoprska knjižnica vabi na preplet poezije, glasbe in intermedijske kreativnosti

Koprska knjižnica vabi na preplet poezije, glasbe in intermedijske kreativnosti

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper je v leto 2023 vstopila s polnim zagonom. Tako vas že januarja čakajo tri zanimive kulturno obarvane prireditve, kjer se bo zvrstilo kar nekaj zanimivih ustvarjalcev, ki ustvarjajo na področju literature, glasbe in intermedije.

V koprski dvorani Sv. Frančiška Asiškega bo v četrtek, 19. januarja, ob 19. uri koprska knjižnica v sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem, Krajevno skupnostjo Gračišče in društvom Skala Kubed izpeljala večer v družbi rezidentov, ki so v hiši Alojza Kocjančiča ustvarjali preteklo leto. Prireditev so poimenovali Kub-2: večer avtorjev umetniške rezidence v Kubedu 2022. Dogodek bo povezovala Tina Saražin iz Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, večer pa bo obogatil tudi nastop KD Šavrini anka Šavrinke iz Gračišča.

V torek, 24. januarja, bo ob 19. uri v avli knjižnice Alex Kama Devetak predstavil svoj prvenec – zbirko kratkih zgodb Nedaleč.

Prva kubejska rezidentka v letu 2023

Po uspešnem lanskoletnem sodelovanju bodo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper tudi letos prepletli moči z Zavodom za mladino kulturo in turizem, Krajevno skupnostjo Gračišče in Društvom Skala Kubed ter skupaj izpeljali dvanajst zanimivih večerov v družbi rezidentov, ki bodo ustvarjali v hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu.

Prvo rezidentko bodo v dvorani Kubed predstavili v četrtek, 26. januarja, ob 19. uri. Obiskovalce bo z zvokom in svojim zanimivim raziskovalnim delom navduševala intermedijska umetnica in filozofinja Petra Kapš, ki pravi, da se bo poglobila v zvoke kubejske okolice, Ušes Istre in Kraškega roba.

Več informacij o aktualnih dogodkih knjižnice na povezavi.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, Jaka Ivančič