DomovNoviceV Koper se vrača Istrska pustna povorka

V Koper se vrača Istrska pustna povorka

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na pustno soboto se bodo v Koper po dveh letih ponovno vrnile pustne maske, ki bodo poskrbele za razigrano vzdušje in preganjale zimo. 13. Istrska pustna povorka bo na koprske ulice krenila v soboto, 18. februarja, ob 11. uri. Etnografske maske, pustne skupine in pustni vozovi se bodo obiskovalcem predstavili vzdolž Ljubljanske ceste in Pristaniške ulice ter pustno rajanje zaključili na Ukmarjevem trgu pri stavbi nekdanje Uprave za pomorstvo.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, vabi skupine, da se prijavijo za sodelovanje v povorki. Sodelovanje je možno v treh kategorijah, in sicer etnografske maske, pustne skupine in pustni vozovi. Vse sodelujoče skupine bodo prejele nadomestilo za sodelovanje na prireditvi in praktično nagrado. Več informacij o možnostih sodelovanja in povezava do prijavnice so na voljo TUKAJ.

Ravno tako se lahko za sodelovanje na prireditvi prijavijo ponudniki, ki bodo sladki pustni program, gastronomske produkte, pustne maske in druge pustne pripomočke ter darilni program ponujali na prizorišču. Povezava do prijavnice in pogoji sodelovanja so na voljo TUKAJ.

Rok za prijavo za sodelovanje v povorki in na stojnicah se izteče v sredo, 1. februarja, ob 12. uri.

Pustna sobota bo v Kopru tudi letos živahna. Dopoldne se bodo v okviru animacije zabavali najmlajši, po povorki pa se bo dogajanje nadaljevalo na pustnem rajanju. Več podrobnosti o dogodku bo znanih v naslednjih tednih.

Foto: Jaka Ivančič