DomovNoviceKoprska občina bo na javni dražbi podelila stavbno pravico za razvoj trgovske dejavnosti

Koprska občina bo na javni dražbi podelila stavbno pravico za razvoj trgovske dejavnosti

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo na aprilski javni dražbi najugodnejšemu ponudniku podelila stavbno pravico za zemljišče sedanjega kamionskega terminala v Kopru. Ta se podeljuje za obdobje 40 let, in sicer za namen izgradnje, uporabe in vzdrževanja trgovskega objekta. Rok za vplačilo varščine v vrednosti 1.520.784,40 evra je ponedeljek, 4. april, javna dražba bo v prostorih koprske občinske uprave v četrtek, 7. aprila, ob 10. uri.

Nepremičnina je v primestnem delu Kopra, ob Ankaranski cesti in je trenutno v uporabi družbe Luke Koper, d. d. za potrebe kamionskega terminala. S koncem prihodnjega leta se družbi izteče 30-letna koncesijska pogodba z občino, zato bo nepremičnina imetniku stavbne pravice izročena v posest v roku 30 dni od poteka koncesijskega razmerja.

Zanimanja za zemljišče je bilo že v preteklosti veliko, saj gre za večji sklop stavbnih zemljišč v neposredni bližini mesta in pomembnih prometnih povezav, ki omogočajo enostaven dostop in razvoj različnih vsebin oz. dejavnosti. Ravno zato se je občina odločila, da bo na parceli ustanovila stavbno pravico, ki jo bo ponudila na podlagi javne dražbe. Izhodiščna cena za 33.349 kvadratnih metrov veliko zemljišče znaša 7.603.922 evrov, z najugodnejšim dražiteljem bo občina sklenila pogodbo za ustanovitev stavbne pravice za obdobje 40 let.

Po umiku kamionskega terminala je na tem območju smiselno razvijati trgovsko dejavnost, saj je povpraševanja po takih stavbnih zemljiščih veliko. Prav zato se stavbna pravica podeljuje za namen izgradnje, uporabe in vzdrževanja, saj se bo tako ponudba na tem področju še okrepila.

Dodatna pojasnila, pogoji in merila javne dražbe so dostopni na spletni povezavi.