DomovNoviceRegionalni razvojni center Koper objavil razpis garancij in posojil za Obalno-kraško regijo

Regionalni razvojni center Koper objavil razpis garancij in posojil za Obalno-kraško regijo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Objavljen je razpis garancij in posojil iz Garancijske sheme za Obalno-kraško regijo in Občino Ilirska Bistrica za leto 2022. Predmet razpisa so ugodna dolgoročna bančna posojila in garancije za ta posojila iz sredstev RRC GS za razvoj mikro ter malih podjetij. Tako želijo spodbuditi podjetja za izvedbo investicij, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja, širitev dejavnosti, izboljšanje financiranja obratnih sredstev in nove zaposlitve. Razpis je odprt do 31. decembra 2022.

Prek Regionalnega razvojnega centra Koper (RRC) lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, samostojni podjetniki, društva, zavodi, zadruge in socialna podjetja dostopajo do ugodnih posojil in garancij za investicije do 120.000 evrov (ročnost do sedem let), obratna sredstva do 30.000 evrov (ročnost do tri leta), zaposlovanje 5.000 evrov/novo delovno mesto ali samozaposlitev (ročnost do tri leta). Razpisan kreditni potencial je v višini 1.000.000 evrov.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednja podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, fizične osebe, ki imajo registrirano dopolnilno dejavnost, zadruge, zavodi in društva ter socialna podjetja, ki imajo sedež dejavnosti in investirajo na območju občin Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Izola, Komen, Mestna občina Koper, Piran in Sežana.

Več o samem razpisu in razpisni dokumentaciji na povezavi.

Zainteresirana podjetja in upravičenci lahko za dodatne informacije spremljajo spletno stran www.rrc-kp.si ali se obrnejo na Ireno Cergol na irena.cergol@rrc-kp.si ali na telefonsko številko 05/6637 583.

Foto: Regionalni center Koper