DomovNoviceKoprska občina nagrajena s priznanjem za promocijo trajnostne mobilnosti

Koprska občina nagrajena s priznanjem za promocijo trajnostne mobilnosti

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki že tradicionalno poteka med 16. in 22. septembrom, je sodelovalo 84 slovenskih občin, med njimi tudi koprska. Zastor nad najbolj razširjeno kampanjo na področju trajnostne mobilnosti je padel z zaključno prireditvijo v Novi Gorici. Med nagrajenimi občinami se je ponovno znašla Mestna občina Koper, ki je prejela priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti.

Jubilejni 20. Evropski teden mobilnosti s sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno. je povezal večji del Slovenije, projektu se je priključilo kar 84 občin. Te so s svojimi aktivnostmi spodbujale posameznike k trajnostnim in okolju bolj prijaznim načinom prevoza, kot so hoja, uporaba koles in potniškega prometa. Poleg promocijskih akcij, ki jih občine pripravljajo v sklopu evropskega tedna mobilnosti, izvajajo tudi druge ambiciozne in trajnostno naravnane ukrepe, s katerimi želijo spreminjati potovalne navade občanov.

Na sklepnem srečanju koordinatorjev Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal minuli konec tedna v Novi Gorici, so Mestna občina Koper, Mestna občina Novo mesto, Občina Dravograd in Občina Puconci prejeli priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti, medtem ko sta Mestna občina Celje in Občina Semič prejeli priznanji za posebej aktiven program, ki dolgoročno spodbuja trajnostno mobilnost.

Dogodka se je udeležila tudi koordinatorica s koprske občine Andreja Poklar, ki je aktivna vse od začetka projekta. Ob tej priložnosti je poudarila, da trajnostna mobilnost ni samo evropski teden mobilnosti: »Na samem začetku je šlo za septembrski dogodek, ki pa je iz leta v leto rasel. Danes o trajnostni mobilnosti govorimo skozi vse leto, to pa prinaša vidne rezultate.«