DomovNoviceKoprske plesalke s svetovnega prvenstva z dvema odličjema

Koprske plesalke s svetovnega prvenstva z dvema odličjema

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plesalke Plesnega studia Petra iz Kopra so minulo leto na svetovnem plesnem prvenstvu World Artistic Dance Federation (WADF) v Budvi dosegle odlične rezultate. Plesalke, ki vestno vadijo pod strokovnim vodstvom vodje in trenerke Petre Bremec ter plesne učiteljice Tine Chelleri, so si v konkurenci štirinajstih držav priplesale dve prvi mesti in postale svetovne prvakinje v svojih kategorijah.

Tudi za koprskim Plesnim studiem Petra sta skoraj dve naporni leti covidne negotovosti, ko niso vedeli, ali bodo sploh še lahko obratovali. A so jim uspešno opravljene kvalifikacije na spletu odprle priložnost za udeležbo na tekmovanju WADF, ki je oktobra 2021 potekalo v Budvi. Kot slovenska reprezentanca UPZS so se predstavili v kategorijah show dance in jazz mladinske formacije.

Kot poudarjajo v plesni šoli, so plesalke ves čas polletnega lockdowna pridno trenirale prek zooma in ohranjale kondicijo. Ravno prek zooma je nastala koreografija Brez besed, ki so jo plesalke Plesnega studia Petra predstavile dan pred svetovnim prvenstvom na Plesnem festivalu Budva 2021 in si priplesale drugo mesto. Plesni studio Petra je v januarskih dneh gostoval tudi v oddaji Parada plesa, kjer je bilo skozi pogovor in točke prkazano odlično delo koprskega plesnega studia.

Plesni studio Petra svojega kreativnega in plesnega dela ne posveča zgolj tekmovalnim zvrstem. V plesni družini se kalijo tudi mladi plesalci plesne skupine CICI, mlajše in starejše jazz baletke ter rekreativna skupina Show dance.

Foto: osebni arhiv Plesni studio Petra