DomovNoviceKoprski godbeniki ob jubileju navdušili

Koprski godbeniki ob jubileju navdušili

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Koper letos praznuje 40 let delovanja. V štirih desetletjih delovanja je povezal številne mlade in tudi starejše godbenike, kjer jim je skozi glasbeno ustvarjanje ponudil možnost za kakovostno druženje in muziciranje. Pomemben jubilej so obeležili v nedeljo, 26. decembra, s tradicionalnim božično-novoletnim koncertom v dvorani Osnovne šole Koper. Koncertu je prisluhnil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je ob tej priložnosti orkestru izročil priznanje.

Približno 60-članski orkester pod vodstvom dirigenta Borisa Benčiča se je v prvem delu večera predstavil z zahtevnejšim programom, v katerem so mladi godbeniki dokazali vse svoje spretnosti muziciranja. V drugem, lahkotnejšem delu pa so skupaj z godbeniki nastopili še društvo Mažorete iz KopraKlapa Semikanta, ki letos prav tako praznuje prvih deset let delovanja, med člani pa so tudi bivši orkestraši, tenorist in nekdanji pozavnist Blaž Gantar in pevka Lea Sirk, ki je nekoč kot flavtistka v orkestru sedela v prvi vrsti.

»Občutki so neizmerni, uspeli smo pričarati to, kar smo si zastavili, ta praznični decembrski koncert prežet z zgodovino orkestra in njegovo štiridesetletnico,« je po koncertu z navdušenjem razkril dirigent in umetniški vodja orkestra Boris Benčič.

Na jubilejni koncert so povabili tudi ustanovitelja in dolgoletnega dirigenta Darija Pobego, ki je v zadnji točki večera dirigiral več kot 100 članskemu sestavu, saj so se zdajšnjim godbenikom pridružili še številni nekdanji člani orkestra.

Foto: Jaka Ivančič