DomovNoviceKoprski kajakašici pometli s svetovno konkurenco

Koprski kajakašici pometli s svetovno konkurenco

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta v kajakaškem dvojcu na 200 metrov včeraj zmagali v svetovnem pokalu v Szegedu na Madžarskem in z zmago napovedali dobro popotnico za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah na Japonskem.

Drugo mesto sta osvojili Ukrajinki Marija Kičasova Skorik in Ljudmila Kuklinovska, ki sta zaostali 34 stotink, tretji sta bili z zaostankom 64 stotink Portugalki Teresa Portela in Joana Vasconcelos.

Uvod v letošnjo sezono mednarodnih tekmovanj v sprintu na mirnih vodah sta Špela in Anja opravili z odliko, saj sta na Madžarskem tekmovali na dveh tekmovalnih razdaljah v kajakaškem dvojcu in v obeh dosegli zmagovalni oder. Sobotnemu bronu na 500 metrov sta v nedeljo dodali še kolajno najžlahtnejšega leska na 200-metrski razdalji.

»To je najina dodatna tekma, bolj zaradi treninga, da se nato boljše uskladiva v dvojcu na 500 metrov, primarni razdalji, za katero trenirava. Zelo sva zadovoljni, saj sva v teh treh dneh ugotovili, da sva precej napredovali od leta 2019, ko sva zadnjič tekmovali skupaj. Dobrih občutkov, ki sva jih imeli na 500 metrov, do zdaj nisva čutili, tudi start na 200 metrov je bil precej boljši kot kadar koli do zdaj, zato sva super zadovoljni z zmago,« je takoj po zmagi razkrila Špela Ponomarenko Janić in zaključno besedo prepustila Ostermanovi: »Lepo je videti, da so kakšne nove posadke, novi dvojci, in da sva konkurenčni, čeprav se drugi menjajo. To je super občutek za naprej. Takšen start sezone, sploh pa olimpijske, je res super, tako da se že veseliva evropskega prvenstva in potem olimpijskih iger.«

Vrhunski kajakašici Ponomarenko Janićeva in Ostermanova bosta pred olimpijskimi igrami tekmovali še na evropskem prvenstvu, ki ga bo v začetku meseca junija gostil Poznan.

Foto: Nina Jelenc, osebni arhiv Špele in Anje