DomovNoviceKoprski karate klub Samurai iz Beograda s številnimi evropskimi odličji

Koprski karate klub Samurai iz Beograda s številnimi evropskimi odličji

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Karate klub TKS Samurai iz Kopra s svojimi tekmovalci v reprezentanci TKF Slovenija dokazuje, da sodi pri nas in v tujini v krog najboljših.

Konec maja je v Beogradu v Srbiji med 25. in 26. majem potekal Evropski pokal v tradicionalnem karateju do 14 let in nato med 27. in 29. majem še 36. Evropsko člansko prvenstvo v tradicionalnem karateju, kjer je ekipa koprskega kluba pod vodstvom vrhunskih trenerjev osvojila veliko odličij.

Na Evropskem pokalu do 14 let so mladi tekmovalci iz koprskega karate kluba TKS Samurai iz Kopra osvojili kar sedem odličij. Mladi tekmovalci, ki jih je vodila Vojka Šestan so v hudi konkurenci 14 evropskih držav tekmovali v kihhonu, katah, kihhion Ippon kumiteu in katah ekipno.

Med 27. in 29.majem pa je v Beogradu v Srbiji potekalo še 36. Evropsko člansko prvenstvo v tradicionalnem karateju. Člansko reprezentanco TKF Slovenije je vodil Stojan Šestan. V konkurenci 14 evropskih držav je članska vrsta TKF Slovenije z 10 tekmovalci osvojila kar 5 evropskih odličij. Bojan Češčut in Martin Bratož sta se na Evropskem članskem prvenstvu predstavila v vlogi sodnika in s strani vseh požela številne pohvale za izjemno, korektno, športno sojenje.

Foto: Karate klub TKS Samurai Koper