DomovNaši krajiKoprski karate klub Samurai iz Beograda s številnimi odličji

Koprski karate klub Samurai iz Beograda s številnimi odličji

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V zadnjih dneh oktobra je v Beogradu v Srbiji potekalo Evropsko prvenstvo ETKF v katah in kumiteu, kjer so člani koprskega karate kluba Samurai osvojili številna odličja.

Zaradi epidemije in številnih ukrepov v vsej Evropi se je evropskega prvenstva udeležilo 14 držav od enaindvajsetih prijavljenih. Konkurenca na samem tekmovanju je bila v vseh kategorijah izredno močna, samo v petek je na otroškem pokalu pred več kot štiridesetimi sodniki nastopilo več kot tristo otrok.

Tradicionalna Karate Federacija Slovenije se je s prvenstva vrnila z desetimi evropskimi odličji, strokovnega vodjo Stojana Šestana pa so svečano promovirali v strokovno stopnjo 7.DAN. Na Evropskem prvenstvu v Beogradu so v različnih kategorijah odličja osvojili Miloš in Uroš Daljevič, Maks Perič, Erik Ribaljčenko, Raul Fafangel, Liam Kaltak, Jasna Karalič, Magdalena Cvijetič, Anna Cerkvenik Petrarca, Teja Rebec, Ana Drobnič, Zara Pehlič, Drago Felle, Fredi Ravnik in Katja Haladea.

Kot je povedal Šestan, se federacija že pripravlja na ciklus športnih priprav na Svetovno prvenstvo ITKF, ki bo maja prihodnje leto v Romuniji.

Foto: Koprski klub karate Samurai