DomovNoviceKoprski rokometaši pogumno v novo sezono

Koprski rokometaši pogumno v novo sezono

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Predstavniki Rokometnega društva Koper so danes javnosti predstavili načrte za bližajočo se sezono v državnem prvenstvu. Začenjajo jo v soboto z gostovanjem pri Slovanu, želijo pa si izboljšati lansko uvrstitev in se boriti za 4. mesto na prvoligaški razpredelnici. Največ skrbi rokometašem povzročajo ukrepi, povezani z epidemijo covid-19, upajo na dovoljen obisk gledalcev do konca sezone, veseli pa jih veliko število igralcev v mlajših selekcijah.

Predsednik društva Nejc Poklar je na današnji tiskovni konferenci najprej predstavil okrepitve članske ekipe. Uspelo jim je zadržati večino lanskih igralcev, priključili so le dva nova tujca. Močnejši je tudi strokovni štab, saj so glavnemu trenerju Urošu Rapotcu priključili še dva pomočnika, trenerja za fizično pripravo in trenerja vratarjev. Izrazil je veliko veselje, da imajo v klubu izjemno veliko število članov v mlajših ekipah, zato ga za prihodnost koprskega rokometa ne skrbi. Skrbijo pa ga ukrepi, povezani z epidemijo. Za zdaj je obisk gledalcev v dvoranah pod ustreznimi pogoji še mogoč. Želijo si, da bi tako tudi ostalo, saj igranje pred praznimi tribunami za igralce ni stimulativno.

Trener prve ekipe Uroš Rapotec je poudaril kakovostne priprave v Mariboru in korist nastopanja na pripravljalnem turnirju v Doboju (BiH), kjer so se pomerili z močnimi evropskimi ekipami. Kapetan prvega moštva Jaka Moljk pa je dodal, da je atmosfera v slačilnici enako dobra kot lani, saj je novincev malo, pa še ti so se hitro vključili. Optimistično zre v novo sezono, čeprav se strinja s trenerjem, da na začetku še ni mogoče pričakovati njihove najboljše igre. Pravo formo bodo dogradili s tekmami, pravijo.

Foto: V.K.