DomovNoviceKoprsko gledališče neguje mednarodne odnose

Koprsko gledališče neguje mednarodne odnose

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob zaključku letošnje gledališke sezone so v koprskem gledališču izjemno dejavni na mednarodnih odrih. Zasedba predstave Dnevnik Ane Frank se je te dni mudila v Novem Sadu v Vojvodini, kjer je otvorila 3. novosadske gledališke igre. Del igralske zasedbe pa je prisoten na Reki, kjer skupaj s starim znancem slovenskih odrov, skladateljem in režiserjem Marjanom Nečakom, pripravlja novo glasbeno predstavo, ki bo premiero avgusta doživela na festivalu Pri svetilniku.

Plesna pripoved navdušila mlado novosadsko občinstvo

Dnevnik Ane Frank (po motivih Dnevnika Anne Frank) v režiji Renate Vidič je bila prva predstava na 3. novosadskih gledaliških igrah, ki je v Gledališče mladih privabila številne ljubitelje kulture. Plesna predstava o vojnah skozi najstniške oči, pri kateri so moči združili igralka Tina Gunzek in plesalci Siniša Bukinac (tudi koreograf predstave), Tjaša Bucik, Vito Colangelo, Patricija Crnković, Noemi Bak in Luka Ostrež, je požela val navdušenja. Predstava se na oder koprskega gledališča vrača v sredo, 22. maja, ob 18. uri.

Odlično vzdušje na Reki

Naša familija Marjana Nečaka je nov glasbeni projekt, pri katerem moč združujejo Slovensko stalno gledališče Trst, Hrvaško narodno gledališče Ivana Zajca Reka in Gledališče Koper. Ustvarjalna ekipa predstave pod vodstvom skladatelja in režiserja, ki ga poznamo tudi po Lepi Vidi, vadi na Reki. Vzdušje na vajah je odlično, k čemur pomembno prispeva dobršen del moške igralske zasedbe koprskega gledališča: Rok Matek, Blaž Popovski in Mak Tepšić. Predstava bo premiero doživela avgusta na 4. Mednarodnem otroškem festivalu Pri svetilniku v Kopru.

Foto: Gledališče Koper