DomovNoviceKoprsko podeželje obiskali italijanski turistični novinarji

Koprsko podeželje obiskali italijanski turistični novinarji

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Občina Izola je kot partnerica projekta Oživimo podeželje pred dnevi organizirala večdnevno študijsko turo za italijanske novinarje, turistične agente in spletne vplivneže, na kateri so ti spoznavali podeželje občin Izole, Ankarana in Kopra ter rekreacijske aktivnosti in pestro kulinarično ponudbo slovenske Istre.

Novinarji so svoj obisk v turistični destinaciji Koper začeli v Črnem Kalu, kjer so si ogledali avtohtono vas ter občudovali čudovite razglede na slovensko Istro in Tržaški zaliv. Sledil je tradicionalni Istrski zajtrk v Hiši Robida, ki je sestavljen izključno iz dobrot lokalnih kmetovalcev iz slovenske Istre. Ob tej priložnosti je Mateja Hrvatin Kozlovič italijanskim novinarjem predstavila Zadrugo Zakladi Istre in njen način delovanja, Žiga Vatovec iz Guest House Hiše Robida pa njihovo delovanje in produkte. Zatem so obiskali ekološko kmetijo Marima iz Trebeš, od tam pa se podali na ogled slapa Stranice. V domačiji in vinarstvu Ražman v Gračišču so se okrepčali, predstavitev koprskega podeželja pa strnili z vodenim ogledom Pretorske palače in vzponom na koprski zvonik, od koder se odpira čudovit pogled na historično mestno jedro, Semedelo, Markovec in Koprski zaliv.

Projekt Oživimo podeželje je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja Evropa investira na podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Foto: ZMKT