DomovNoviceKonec tedna Caprisov koncert z dobrodelno noto

Konec tedna Caprisov koncert z dobrodelno noto

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po treh letih se na najlepši koprski trg ta petek, 10. junija, vrača tradicionalni Caprisov koncert, ki je sinonim za največjo glasbeno zabavo daleč naokoli. Ena najbolj priljubljenih radijskih postaj v regiji napoveduje večer, poln energije in odlične glasbe v živo. Letos bodo nepozabno vzdušje pričarali  Magnifico, Danilo Kocjančič & Friends in Dej še’n litro.

Radio Capris bo tudi letošnji dogodek obarval z dobrodelno noto. Na koncertu bosta dve dobrodelni stojnici. Na prvi, društva Palčica pomagalčica bodo obiskovalci lahko kupili Urbanovo srečko, na drugi pa se bo predstavilo Obalno društvo proti mučenju živali z dobrodelnim srečelovom.

Kdo je Urban? Urban se je rodil z gensko okvaro, zaradi katere ne more hoditi in govoriti. Njegova starša sta ustanovila fundacijo, se povezala z raziskovalci doma in po svetu ter zagnala projekt razvoja genske terapije za to bolezen. V fundacijo sta vložila vse svoje prihrankepa z vso predanostjo pa še vedno iščeta nove možnosti, kako zbrati dva milijona evrov, ki ju potrebujeta za razvoj zdravila. Nastala je Urbanova srečka, ki je že nekaj tednov na voljo na bencinskih servisih in v trafikah, kupiti pa jo bo mogoče tudi na Caprisovem koncertu na stojnici društva Palčica pomagalčica.

Obalno društvo proti mučenju živali že več kot 50 let pomaga brezdomnim, mučenim in zanemarjenim živalim. Na leto oskrbijo preko 200 živali in jim nato pomagajo do novega, boljšega doma. Po celotni regiji in tudi širše prostovoljci skrbijo za ozaveščanje o odgovornem skrbništvu živali, občanom pa pomagajo z nasveti. Financirajo se izključno iz sredstev donatorjev. Na dobrodelni stojnici bodo predstavili svoje delo, hkrati pa organizirali dobrodelni srečelov, s pomočjo katerega želijo zbrati sredstva za nujno veterinarsko oskrbo živali, ki so v njihovi oskrbi.

Več informacij o nastopajočih na koncertu dobite na povezavi, o dogodku pa si lahko več preberete tukaj.

Foto: Radio Capris, Jaka Ivančič, Tomo Brejc, Jože Požrl