Krizni štab se znova sestaja, prihodnji teden srečanje širše skupine

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi povečanega števila novih potrjenih primerov obolelih s koronavirusom SARS-CoV-2 v Sloveniji in Mestni občini Koper smo na koprski občini preverili pripravljenost služb in skupnosti na možnost poslabšanja epidemiološke situacije. Znova smo vzpostavili tudi tedenske sestanke krizne skupine koprske občine za obvladovanje širjenja okužb, ki je tudi po preklicu epidemije spremljala ostala v stalni pripravljenosti.

Župan Aleš Bržan je za prihodnji teden sklical sestanek širše skupine za obvladovanje epidemije, na katerem bo s predstavniki zdravstvenih ustanov in civilne zaščite pregledal dosedanje aktivnosti v boju z novim koronavirusom in pripravil načrt ukrepanja v primeru porasta števila okuženih v občini.

Ob tem občanke in občane poziva, naj ostanejo  previdni in spoštujejo predpisane ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poleg obveznega razkuževanja rok in uporabe mask v zaprtih javnih prostorih, naj bodo pozorni na ustrezno varnostno razdaljo do drugih oseb in naj se izogibajo prostorom, priložnostim in dogodkom, kjer te razdalje ni mogoče vzdrževati.

V primeru, da pri sebi zaznate bolezenske znake bolezni Covid-19, kot so povišana telesna temperatura, kašelj ali težko dihanje, se takoj po telefonu posvetujte z vašim izbranim zdravnikom. Če ta ni dosegljiv, pokličite najbližjo dežurno ambulanto ali 112, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.