DomovNoviceKrompirjeve počitnice so tu!

Krompirjeve počitnice so tu!

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Za slovenske šolarje se danes uradno začenjajo prve počitnice v tem šolskem letu. V času krompirjevih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji, večina teh je brezplačnih. Okoli 179.500 osnovnošolcev in 74.000 srednješolcev se bo s počitnic v šolske klopi znova vrnilo 6. novembra.

Šolarji bodo zaradi dneva reformacije in spomina na mrtve, če prištejemo še minulo soboto in nedeljo, kar deset dni uživali na počitnicah.

Foto: MiniTime

Za jesenske počitnice se je pri nas kot izposojenka iz nemščine udomačil izraz krompirjeve počitnice, ker so v času jesenskih počitnic pobirali krompir.

Številne delavnice v času jesenskih počitnic so pripravila društva v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Otroci po vsej Sloveniji bodo lahko uživali v brezplačnih športnih aktivnosti, kot so kegljanje, plavanje, drsanje, badminton, namizni tenis, borilne veščine in športno plezanje.

V ljubljanskem živalskem vrtu pa otroke čakajo “čarovnice iz ZOO Ljubljana”, ki so pripravile dnevna vodenja z imenom Čarovniški dan.