DomovNoviceKviz: Kaj vem o Rdečem križu, ena največjih prireditev za učence ob tednu Rdečega križa

Kviz: Kaj vem o Rdečem križu, ena največjih prireditev za učence ob tednu Rdečega križa

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Komisija za mlade pri RKS – Območnem združenju Koper s prostovoljci v četrtek, 10. maja ob 9.30, na Osnovni šoli Koper, za četrtošolce organizirajo že enajsti Kviz: Kaj vem o Rdečem križu? To je ena  izmed največjih, če že ne največja prireditev za učence, ob Tednu Rdečega križa na Slovenskem.

Letošnjega dogodka se bo v spremstvu mentorjev in razrednikov udeležilo preko 600 učencev. Sodelovalo, oziroma tekmovalo bo torej šestnajst ekip, ki bodo pokazale svoje znanje o dejavnosti Rdečega križa in njegovem pomembnem poslanstvu. Pomerili se bodo tudi v praktičnem znanju prve pomoči.

Foto: RKS – OZ Koper

“Ponosni in veseli smo, da  ima naša prireditev tako velik uspeh in je tako odzivna. V teh letih (od 2008 do 2018) se je pomerilo 170 ekip, kar pomeni 510 tekmovalcev, so sporočili z Rdečega križa – Območno zruženje Koper, ki so še dodali: “Naš projekt, vzgoja za humanost se je obrestoval, saj nekatere od takratnih tekmovalcev danes srečujemo kot odrasle na krvodajalskih akcijah, kot bolničarje ali v vlogi prostovoljcev. Navsezadnje je misel, ki jo je zapisal učenec Marsel iz Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije sama po sebi dovolj zgovorna:  “Rdeči križ je super, Rdeči križ pomaga, omogoča revnim otrokom počitnice na morju. Rdeči križ je rdeč!!!” 

Prireditev bo povezoval Tomaž Klepač, sodelovali pa bodo še Slavko Ivančič in plesna skupina iz Osnovne šole Koper.