DomovNoviceKviz “Kaj vem o Rdečem križu?” za osnovnošolce

Kviz “Kaj vem o Rdečem križu?” za osnovnošolce

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V četrtek, 10. maja 2018, ob 9.30  bo v okviru Tedna Rdečega križa v prostorih športne dvorane Osnovne šole Koper potekala prireditev Rdeči križ in mladi prostovoljci – Kviz: Kaj vem o Rdečem križu?

Kviz je postal tradicionalen, saj ga letos  organizirajo enajstič zapovrstjo. K sodelovanju je vabljenih vseh dvanajst lokalnih osnovnih šol. Glede na odlično obiskanost prireditve v prejšnjih letih, tudi letos pričakujejo visoko udeležbo otrok, približno 500.

Prireditev, ki je v Sloveniji edinstvena, pripravljajo prostovoljke Komisije za mlade, ki jo vodi Marija Jereb, bolničarji in ostali prostovoljci ter zaposleni na RKS – Območnem združenju Koper.

Kviz znanja o Rdečem križu je namenjen četrtošolcem in zajema vprašanja iz zgodovine razvoja te največje humanitarne organizacije, o samem območnem združenju, prostovoljstvu in prvi pomoči.

Poskrbljeno bo tudi za zabavo, druženje in prijetna presenečenja, ki se bodo odvijala v spremljevalnem programu, obljubljajo na Rdečem križu. Prireditev  bo namreč povezoval Tomaž Klepač, ki je tudi sam dolgoletni prostovoljec Rdečega križa, povabilu pa se je tudi letos odzval Slavko Ivančič, ki bo poskrbel za glasbeno popestritev, s tremi točkami bodo nastopile tudi plesne skupine Osnovne šole Koper.