DomovNoviceLe še nekaj dni do sobotnega druženja na trgu

Le še nekaj dni do sobotnega druženja na trgu

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna se na Titovem trgu obeta prvi brunch na trgu, ki bo ponudil pogled na starodobnike in druženje ob okusnih prigrizkih in napitkih s pridihom Istre.

Starodobniški klepet ob kavi je tradicionalno srečanje Društva Adria Classic Koper, ki pomeni uvod v sezono. Letošnjo bodo odprli ravno to soboto, 18. marca, ko se bodo starodobniški lepotci zbrali na enem izmed najlepših trgov daleč naokoli, Titovem trgu. Več kot 80 vozil bo med 8.30 in 12. uro na ogled mimoidočim in obiskovalcem, ki bodo priložnost lahko izkoristili tudi za fotografiranje in klepet z lastniki.

Za še bolj prijetno druženje bo poskrbel Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki bo ob tej priložnosti pripravil lokalni pozni zajtrk oziroma brunch. Slednji bo dišal po Istri, jajčni omleti s tartufi, svežem domačem kruhu, marmeladah iz lokalnega sadja in drugih dobrotah. Za prijetno osvežitev pa bodo postregli s kozarcem penine ali mimoze, domačim grozdnim sokom in seveda skodelico kave.

Brunch bo možno izkoristiti kot degustacijo produktov, ki so sicer na prodaj v bližnjem Turistično-informacijskem centru v Pretorski palači. Samo tega dne bodo vsi, ki bodo v trgovinici TIC-a kupili izdelke v vrednosti najmanj 10 evrov, imeli možnost brezplačnega vzpona na koprski zvonik in si tako še z druge perspektive ogledali čudovite starodobnike na trgu.

K dopoldanski kavi in zajtrku pa je potrebno dodati tudi časopis. Za sveže novice bo poskrbela ekipa Primorskih novic, ki bo v vintage bralnem kotičku zagotovila brezplačne izvode našega lokalnega častnika in povabila k ustvarjanju lepih spominov. Vintage kotiček bo namreč tudi foto kotiček. Z objavo fotografije na družbenih omrežjih in označitvijo #visitkoper si bo nekdo prislužil praktično nagrado organizatorjev dogodka.

Foto: Jakob Bužan, Jaka Ivančič, Vid Rotar