DomovNoviceLibertas ob 35-letnici Galerije Insula gosti razstavo Likovna ustvarjalnost v slovenski Istri

Libertas ob 35-letnici Galerije Insula gosti razstavo Likovna ustvarjalnost v slovenski Istri

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes bodo v kulturnem stičišču Libertas ob prisotnosti županov štirih občin slovenske Istre ob 20.30 otvorili skupinsko razstavo ob 35-letnici Galerije Insula na temo Likovna ustvarjalnost v slovenski Istri. Razstavljena bodo dela 61 avtorjev, profesionalnih likovnikov, ki bodo na ogled vse do sobote, 27. avgusta.

Galerija Insula praznuje v letu 2022 petintrideset let delovanja. Galerija je pod upravo Društva likovnih umetnikov Insula v tem času občutno prispevala k promociji in uveljavitvi likovnih umetnikov Južno primorske regije. V njenih izolskih prostorih se je predstavilo več kot tisoč ustvarjalcev.

Tradicionalno je društvo obletnice galerije obeležilo z večjimi skupinskimi razstavami. Tako so letos ob podpori Mestne občine Koper pripravili pregledno razstavo v nekdanjem skladišču soli. Obiskovalci razstave si bodo lahko na razstavi ogledali dela avtorjev, ki predstavljajo našo aktualno likovno produkcijo in pa avtorje, umetnike, člane polpretekle dobe, ki so v času delovanja Insule prispevali k likovni ustvarjalnosti na našem ozemlju. Kustos razstave je Dejan Mehmedovič.

Razstava v nekdanjem skladišču soli, ki je tematsko odprta, ni podrejena določeni vsebini in avtorjev ne omejuje v nobenem smislu. Tako predstavlja nekakšno zrcalo določene kulturne dejavnosti v času in prostoru. Obiskovalci si bodo lahko razstavljena dela ogledali vse do sobote, 27. avgusta, med sredo in soboto med 18. in 21. uro.

Na otvoritvi bo predstavljena tudi publikacija Pregled likovne ustvarjalnosti v Slovenski Istri preteklih desetletij, avtorja Dejana Mehmedoviča.

Foto: MOK, Insula