DomovNoviceIzbrani so finalisti Social Impact Award Slovenija 2022

Izbrani so finalisti Social Impact Award Slovenija 2022

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Projekt Social Impact Award (SIA) nudi podporo mladim socialnim podjetnikom, ki so še v zgodnji fazi razvoja in izvedbe inovativnih poslovnih rešitev za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi izzivi našega časa. V mednarodnem prostoru je projekt prisoten že več kot desetletje, v Sloveniji pa je svojo pot začel leta 2021. Nagrado Social Impact Award je tudi letos na lokalni ravni podprla Mestna občina Koper.

Izmed vseh prispelih prijav je strokovna žirija pred dnevi izbrala ekipe z najbolj inovativnimi idejami in razglasila finaliste Social Impact Award 2022, ki se bodo s tem uvrstili v drugi del projekta (Incubation Phase), v okviru katerega bodo ob okrepljeni strokovni podpori mentorjev svojo idejo razvijali in nadgrajevali.

Več o izbranih finalistih si lahko preberete na povezavi.

Septembra bo sledilo vseslovensko glasovanje za najboljše socialnopodjetniške ideje, oktobra pa osrednji dogodek programa – podelitev oziroma t. i. Award Ceremony. Podelitev bo potekala v Mestni občini Koper, na njej pa bodo nagrajene štiri ideje. Zmagovalci bodo prejeli 1.500 evrov začetnega kapitala, dodatno mentorsko podporo, praktične nagrade in brezplačno udeležbo na globalnem srečanju vseh zmagovalcev Social Impact Award po svetu.

»V letošnjem letu smo prejeli izjemno število prijav več kot 70 mladih, ki s svojimi inovacijami rešujejo lokalne, regionalne in globalne izzive na različnih področjih. Sedaj prihaja druga generacija mladih socialnih podjetnikov, ki bo pod okriljem mentorjev programa Social Impact Award Slovenija med poletjem svoje ideje še naprej razvijala in dodelala, jeseni pa jih bo podrobneje spoznala tudi širša javnost, ko bo čas za glasovanje skupnosti! Resnično me veseli, da s programom Social Impact Award v Sloveniji iz leta v leto širimo kulturo socialnega podjetništva ter mlade spodbujamo, da realizirajo ideje, v katere verjamejo, in z njimi spreminjajo svet na bolje,« je povedala Nika Stegovec, vodja SIA Slovenija.

Foto: Social Impact Award