DomovKulturaLibertas v tem tednu gosti dve novi razstavi

Libertas v tem tednu gosti dve novi razstavi

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Nekdanje skladišče soli Libertas v Kopru je od junija prizorišče tematsko zasnovanega Majskega salona, v teh dneh tam postavljajo še dve novi razstavi. Od jutri do 1. avgusta bo tam gostovala razstava z naslovom Prihodnosti, ki jih ne bi bilo, v četrtek pa bo v Libertasu zaživela še umetniška postavitev opusa mlajše generacije POP-UP UM, ki bo na ogled do sredine septembra.

Prva izmed dveh razstav, ki bo v naslednjih tednih domovala v Kopru, je razstava programa Botrstvo v Sloveniji. Humanitarni program že deseto leto zapored riše nasmehe na licih otrok in mladostnikov iz družin v stiski s tem, ko jim omogoča lepšo prihodnost. Letošnji jubilej obeležujejo z razstavo zgodb otrok, ki so jim botri omogočili pridobivanje izkušenj in znanja, ki bi jim sicer najverjetneje vse življenje ostali nedosegljivi. »Razstava prikazuje nekatere zgodbe, ki so se v preteklih desetih letih uspešno obrnile iz žalostnih v zgodbe lepše prihodnosti. Veseli smo, da bo razstava na ogled tudi v Kopru, saj je Botrstvo vseslovenski program, v katerem so vključeni tako otroci kot botri iz vse Slovenije,« je nekaj besed o razstavi povedala ustanoviteljica programa Botrstvo Milena Štular.

Delček otroškega zadovoljstva, veselja in skromnih želja bo v drugem prekatu nekdanjega skladišča soli Libertas v Kopru na ogled od jutri, 14. julija, do nedelje, 1. avgusta. Razstavo si bo tako mogoče ogledati vsako sredo, četrtek, petek in soboto med 19. in 22. uro. Ob nedeljah je urnik nekoliko spremenjen, ogled bo možen med 10. in 12. uro.

Z razstavo POP-UP UM se predstavljajo mladi ustvarjalci

Že naslednji dan, v četrtek, 15. julija, ob 20. uri bo v tretjem prekatu skladišča Libertas ljubitelje umetnosti razveselila nova razstava POP-UP UM, ki prikazuje umetniške stvaritve mlajše generacije, obenem pa opozarja, da gresta um in umetnost z roko v roki. Po principu umetniškega prikazovanja pop-up, ki se pojavi leta 2007 v New Yorku, razstava s cikličnim prikazom raznovrstnih umetniških zvrsti spodbuja intermedijsko povezovanje mlajših generacij in pri obiskovalcih dosega, da razstavni prostor posvojijo tudi kot središče umetniškega druženja.

Pri organizaciji razstave, ki bo na ogled vse do 15. septembra, so moči združili Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Koper, Galerija Insula in Mestna občina Koper. Ogledati si jo bo mogoče ob sredah, četrtkih, petkih in sobotah od 19. do 22. ure.