DomovNoviceLjudska univerza Koper predstavlja Korak naprej in Karierijado

Ljudska univerza Koper predstavlja Korak naprej in Karierijado

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Ljudska univerza Koper v sklopu svojih projektov izvaja tudi projekt Nekstep – Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih, ki je v prvi vrsti namenjen mladim med 14. in 29. letom, ki prehajajo od izobraževanja v zaposlitev, in mentorjem oz. svetovalcem, ki delajo z njimi.

Namen projekta Nekstep – Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih je mladim olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje. Ta prehod želijo narediti kakovosten in mlade opremiti z znanji ter veščinami, da ga bodo lahko samostojno in suvereno izpeljali. Povezati jih želijo z lokalnim okoljem in deležniki v njem – ne le z delodajalci, temveč tudi z institucijami, ki jim lahko pomagajo. Projekt je za vse udeležence brezplačen.

Več informacij o samem projektu na povezavi.

Karierijada z različnimi podjetji

V četrtek, 9. marca, bodo na Ljudski univerzi Koper gostili najboljši karierni dogodek daleč naokoli – Karierijado. Namenjena je spoznavanju delodajalcev z mladimi v sproščenem okolju.

Dijake zaključnih letnikov in študente vabijo, da se jim pridružijo na zabavnih delavnicah za pripravo na karierni razgovor in se v nadaljevanju tudi udeležijo hitrih kariernih zmenkov s sodelujočimi podjetji kot so Luka Koper, KZ Agraria, Makro 5 gradnje, Regionalni razvojni center Koper, Kempinski Palace Portorož in druga.

Prijave mladih sprejemajo na povezavi.

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi norveškega finančnega mehanizma.

Foto: MOK