DomovNoviceLjudska univerza Koper vabi na dogodke Tednov vseživljenjskega učenja in Parado učenja

Ljudska univerza Koper vabi na dogodke Tednov vseživljenjskega učenja in Parado učenja

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Tednih vseživljenjskega učenja bo v slovenski Istri in na Krasu potekalo več kot 100 prireditev. Ob pestrem programu se v Koper vrača tudi Parada učenja – največji vseslovenski festival učenja in hkrati osrednji dogodek Tednov vseživljenjskega učenja, ki bo v sredo, 24. maja, potekal v Taverni, na Ukmarjevem trgu in Carpacciovem trgu.

Ljudska univerza Koper že vrsto let opravlja vlogo regionalnega koordinatorja Tednov vseživljenjskega učenja TVU – najvidnejše promocijske kampanje na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi, pa tudi izven naših meja.

Letos se bodo prireditve zvrstile med 15. majem in 18. junijem, rdeča nit dogodkov bo tema evropsko leto spretnosti. Izbrana slovenska mesta bo v sredo, 24. maja, že trinajsto leto zapored preplavil tdi vseslovenski enodnevni festival Parada učenja, ki se po nekaj letih premora vrača tudi v Koper. Vsi dogodki so brezplačni.

Parada učenja znova v Kopru

V Koper se vrača Parada učenja – največji vseslovenski festival učenja in hkrati osrednji dogodek Tednov vseživljenjskega učenja, ki bo v sredo, 24. maja, med 14. in 19. uro v Taverni, na Ukmarjevem trgu in Carpacciovem trgu.

Na Paradi učenja bodo obiskovalci spoznali priložnosti za nova znanja s področij zdravja, športa, poklicne orientacije, starih in novih obrti, učenja tujih jezikov, osebne rasti, čustvenih in medosebnih spretnosti, se preizkusili v vlogi gasilca, policista ali reševalca, v spretnosti oživljanja, umovadbi, poslikavi obraza ali izdelavi mandal ter se tako potegovali za glavno nagrado – e-bralnik, ki ga podarja Računalniška točka.

Več informacij o dogodkih Tednov vseživljenjskega učenja na povezavi.

Foto: Ljudska univerza Koper