DomovKulturaLjudska univerza Koper vabi na osrednji dogodek Tednov vseživljenjskega učenja

Ljudska univerza Koper vabi na osrednji dogodek Tednov vseživljenjskega učenja

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Na letošnjih tednih vseživljenjskega učenja se bo v slovenski Istri in na Krasu odvilo čez štirideset prireditev – od peke kruha, gurmanskih festivalov, starodavne kulinarike, oživljanja starih polken, oblikovanja gline in drugih ustvarjalnih delavnic do gibalnih uric, komunikacije, motivacije, iskanja zaposlitvenih priložnosti doma in v tujini.

Ljudska univerza Koper v nedeljo, 12. septembra, v koprski Taverni pripravlja osrednji dogodek Tednov vseživljenjskega učenja z naslovom Smehobraževanje. Dogodek z delavnicami bo potekal med 10. in 13. uro. Za smeh in zabavo bosta le korak od morja poskrbela izolski glasbenik Drill in stand-up komik ter matematik Uroš Kuzman.

Vseslovenski projekt Tedni vseživljenjskega učenja usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi izven naših meja. Z njim vsi sodelujoči opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Obisk prireditve je brezplačen ob izpolnjevanju pogoja PCT in uporabi zaščitne maske.

Več informacij o posameznih prireditvah najdete na povezavi. https://www.lu-koper.si/tvu-2021/