DomovNoviceLokostrelski klub Ankaran praznoval 40. obletnico

Lokostrelski klub Ankaran praznoval 40. obletnico

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Lokostrelski klub Ankaran je danes slovesno obeležil 40 let od ustanovitve. Kot sekcija Strelske družine Ankaran je bil klub namreč ustanovljen prav na današnji dan leta 1982. Je eden starejših lokostrelskih klubov v Sloveniji in med najbolj uspešnimi ter vsestransko aktivnimi klubi pri nas in pokriva celotno obalno-kraško območje.

Slovesnosti se je poleg dosedanjih predsednikov kluba in predsednika Lokostrelske zveze Slovenije Marjana Ilarja udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Janez Starman. Ta je nekdanji dolgoletni predsednici kluba Ireni Rosa izročil priznanje Mestne občine Koper Lokostrelskemu klubu Ankaran za štiridesetletno delovanje, uspešno promocijo športa in športnih vrednot.

Lokostrelski klub Ankaran, ki je kot samostojno društvo zaživel leta 1997, je svoj sedež leta 2015 prenesel v Koper, a obdržal ime. Sicer pa se dejavnosti kluba odvijajo v koprski občini. Dvoranski treningi tako že vrsto let potekajo na balkonu telovadnice OŠ Dušana Bordona Koper, od leta 2017 pa uporabljajo zunanje strelišče v sklopu Športnega parka Dekani. Finančna sredstva za investicijo je tedaj zagotovila Mestna občina Koper.

Ankaranski klub se v svoji zgodovini lahko ponaša z organizacijo številnih domačih in mednarodnih tekmovanj, s strokovnimi delavci v Lokostrelski zvezi Slovenije in na mednarodnem področju, predvsem pa z nekaterimi izredno uspešnimi tekmovalci, dolgoletnimi člani slovenskih reprezentanc in državnimi prvaki. Najbolj vidno ime kluba je vrhunska tekmovalka Ana Umer, ki je tudi med klubskimi trenerji. Prav na vzgoji mladih tekmovalcev sloni tudi delo v klubu.

Foto: MOK