DomovNoviceObalni klub Karate Akademija Slovenija iz Italije s številnimi odličji

Obalni klub Karate Akademija Slovenija iz Italije s številnimi odličji

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V italijanskem mestu Rimini je med 21. In 23. oktobrom potekalo evropsko prvenstvo World Fudokan Federation in WFF Sport v tradicionalnem karateju. Prvenstva se je udeležilo kar 1200 tekmovalcev iz različnih evropskih držav. Dogodka se je s številnimi člani klubov udeležila tudi Fudokan zveza karateja Slovenije, katere član je tudi koprski klub Fudokan Akademija Slovenije.

Slovenska reprezentanca Fudokan zveza karateja Slovenije se je ponovno odlično izkazala in domov prinesla kar triindvajset odličij, od tega jih je koprski klub osvojil kar deset. Med najuspešnejšimi udeleženci v različnih otroških kategorijah so odličja osvojili mladi primorski karateisti Aljaž Rušt, Matej Jeftenić, Izabel Pahor Jankulović, Emili Kren in Doroteja Turk.

Pomembno vlogo je na prvenstvu odigrala tudi trenerka in vodja koprskega kluba Fudokan Akademija Slovenije.Gloria Švetak, ki se po novem lahko pohvali z uradno licenco za sodnico v WFF Sport.

Selektorska komisija je v času prvenstva izbrala pet tekmovalcev, ki se bodo v mesecu decembru na Poljskem udeležili  Svetovnega prvenstva World Tradicional Karate Union. Med njimi so tudi mladi predstavniki koprskega kluba  Aljaž Rušt, Izabel Pahor Jankulović in Matej Jeftenić.

Foto: Koprski klub Fudokan Akademija Slovenija