DomovNoviceObčina bo ranljivim skupinam polepšala praznični december

Občina bo ranljivim skupinam polepšala praznični december

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo tudi letos božično-novoletne praznike polepšala vsem, ki so zaradi življenjskih okoliščin prikrajšani za praznična doživetja. S tem namenom je objavila javni razpis za sofinanciranje novoletnih obdaritev ranljivih skupin prebivalstva na območju koprske občine. Rok za oddajo prijav se izteče v torek, 8. novembra.

Občina želi v prazničnem decembru tudi socialno ranljivim skupinam narisati nasmešek na obraz, zato je sredstva v okviru javnega razpisa namenila novoletni obdaritvi otrok iz socialno ogroženih družin, rejencev in otrok, vključenih v zavodske oblike varstva, pa tudi obdaritvi otrok, mladostnikov, starostnikov in odraslih, ki nimajo svojcev, ter osebam s posebnimi potrebami, ki so vključeni v programe in storitve prijaviteljev. Do sredstev so upravičeni tudi uporabniki institucionalnega varstva in uporabniki storitev skupnostnih oblik socialnega varstva v Mestni občini Koper.

Na razpis se lahko prijavijo javni zavodi, ki so registrirani za izvajanje programov socialnega varstva in imajo sedež oziroma enoto v koprski občini. Prijavo lahko oddajo tudi javni zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, ki izvajajo javne službe na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter v svoje programe vključujejo občane Mestne občine Koper.

Rok za oddajo prijav se izteče v torek, 8. novembra, več informacij o razpisu najdete na spletni povezavi.