DomovNoviceLove Istria ima novo spletno stran

Love Istria ima novo spletno stran

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Štiri istrske destinacije, Portorož & Piran, Izola, Koper in Ankaran, nadaljujejo uspešno povezovanje in skupno promocijo z znamko Love Istria.

Včeraj so štiri destinacije v Portorožu predstavile novo spletno stran www.loveistria.si, ki predstavlja Slovensko Istro na enovit način skozi njene naravne in kulturne danosti ter gastronomske zaklade.

Spletna stran je korak dlje k večji prepoznavnosti, učinkovitejšemu trženju turističnih produktov in grajenju kakovostne ponudbe na destinaciji. S tem zasledujejo nacionalno strategijo, ki spodbuja združevanje lokalnih turističnih destinacij v regijske destinacije, kar prinaša številne prednosti, predvsem pa prodornejšo promocijo. Spletna stran ponuja vsebine v štirih jezikovnih različicah.

Istrske destinacije so v lanskem letu s povezovanjem dosegle izjemne rezultate z digitalno promocijsko kampanjo na ključnih trgih v pred in posezoni s poudarkom na aktivnih in lokalnih istrskih doživetjih. »Med pomembnejšimi predstavitvami destinacije je bil zagotovo EXPO Dubaj, ki je goste navdušil z vrhunsko predstavitvijo,« je o sodelovanju povedala Nina Jurinčič iz Občine Ankaran.

Aktivno pa bo tudi letošnje leto. Poleg sejmov, workshopov in drugih predstavitev na ključnih trgih bo veliko pozornosti usmerjene v močno in vsebinsko kvalitetno komunikacijo prek nove spletne strani ter posledično prek socialnih omrežij. »Letošnja krovna tema bodo zgodbe ljudi, ki so se iz različnih krajev priselili v Slovensko Istro, in razlogi, zakaj so jo tako vzljubili. Digitalna promocijska kampanja bo podprta z novimi foto in video vsebinami. V svet pa jo bomo ponesli z digitalnim oglaševanjem, kjer se bomo osredotočili na ključna tržišča: Slovenijo, Italijo, Avstrijo, Nemško, Madžarsko in Poljsko,« je poudaril Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola.

Da je Istra nerazdružljiva in gostje ne poznajo občinskih meja, je na novinarski konferenci poudarila tudi Mojca Vojska, direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. »Korak naprej k še tesnejšemu povezovanju bo skupna strategija na področju turizma, k pripravi katere bomo pristopili že v letošnjem letu,« je še dodala.

Foto: Love Istria, Jaka Ivančič