DomovŠportLuka Dončić še naprej blesti

Luka Dončić še naprej blesti

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Luka Dončić nadaljuje blesteče predstave v dresu madridskega Reala. V 22. krogu evrolige je k zmagi nad Unicsom iz Kazana sicer prispeval le 5 točk, a temu dodal še 7 skokov in kar 11 podaj.

S statističnim indeksom 18 je bil tako drugi najuspešnejši igralec svoje ekipe, najboljši pri Realu pa je bil tokrat Anthony Randolph z indeksom 25.

Luka Dončić je eden največjih upov evropske košarke. Foto: Sportinfo.si

Real odločno proti prvemu mestu v skupini

Real Madrid je dosegel 17. zmago in se s tem utrdil na prvem mestu lestvice. Na drugem mestu je aktualni prvak CSKA iz Moskve, ki je na zadnjem obračunu deklasiral Crveno Zvezdo in zmagal s kar 22 točkami razlike.

Luka Dončič, eden največjih upov evropske košarke, je na tekmi proti Unicsu zgrešil oba meta za tri točke, zadel dva od treh poskusov za dve točki in en prosti met. Strelskemu izkupičku je dodal še 11 podaj, kar je bila skoraj polovica vseh uspešnih podaj madridskega Reala.

V četrtek sta v evroligi nastopila še dva slovenska reprezentanta. Zoran Dragić je ob porazu proti istanbulskemu Efes Pilsnu dosegel 10 točk. Nov poraz pomeni, da njegova ekipa četrtfinala najverjetneje ne bo videla. Jaka Blažič pa je kljub porazu v Tel Avivu še vedno v igri za eno od mest, ki vodijo v četrtfinale. *