DomovNoviceLuka Koper: »Smrad prihaja iz koprskega pristanišča«

Luka Koper: »Smrad prihaja iz koprskega pristanišča«

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Spomnimo, da je danes zjutraj Koper zajel neznosen smrad. Ljudi na koprskih ulicah so pekla grla, mnogi so imeli razdražene dihalne poti, vsak drugi je stežka premagal slabost. Kot smo že zapisali, smo se za pojasnila obrnili na koprsko pristanišče, kjer so nam pojasnili, da smrad prihaja iz kompostarne na območju pristanišča, za kar se občanom iskreno opravičujejo.

Sprva smo se spraševali ali je vzrok neznosnega smrada v razkladanju ladje “Mariona”, ki je danes na sidru, s tovorom živih živali in sena ali v najavljeni ladji “Orient Union” z natovorjenimi skoraj 30 tisoč tonami sojine moke, vendar so nam iz Luke Koper povedali, da je “krivec” za močan vonj kompostarna v pristanišču.

Močan vonj, ki se je danes razširil po mestu, prihaja iz kompostarne na območju pristanišča, kjer predelujejo zeleni rez in bio odpadke z območja Kopra in Ankarana v kompost. Občasno je potrebno ta kompost obračati in ker je sedanji precej moker, je vonj toliko bolj močan. To je običajna praksa, ki pa je bila danes pogojena z vremenskimi pogoji in smerjo vetra,« so zapisali v svojem odgovoru in tako potrdili, da življenje ob in z pristaniščem ne prinaša samo pozitivnih, ampak včasih tudi negativne posledice.

Ob tem so  zapisali še, da se vsem prebivalcem Kopra iskreno opravičujejo za nevšečnosti.V prihodnje bodo kolegi iz hčerinske družbe, ki se ukvarja s to dejavnostjo naredili vse, kar je v njihovi moči, da do takega neprijetnega pojava ne bi več prišlo,” so še dodali v Luki Koper.