DomovNoviceMaja nova občinska dražba nepremičnin

Maja nova občinska dražba nepremičnin

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je na majsko javno dražbo nepremičnin uvrstila kar 14 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v njeni lasti. Pričakuje, da bodo največ zanimanja požele gradbene parcele v Hrvatinih, Svetem Antonu in Zgornjih Škofijah. Rok za vplačilo varščine se izteče v ponedeljek, 8. maja, medtem ko bo javna dražba v prostorih koprske občine potekala v četrtek, 11. maja, ob 10. uri.

Mestna občina Koper v katastrski občini Hribi prodaja kar pet nepremičnin, med katerimi gre izpostaviti 249.120 evrov vredno predmetno nepremičnino na ureditvenem območju za poselitev, ki je namenjeno za mešano urbano rabo v Hrvatinih, v skupni izmeri 1.512 m². Tri nepozidana stavbna zemljišča na ureditvenem območju za poselitev občina prodaja na Zgornjih Škofijah. Nepremičnino s parcelo v izmeri 506 m² prodaja v celoti po izklicni ceni 86.612 evrov, medtem ko gre v drugih dveh primerih za nepremičninska sklopa. Nepremičnino v izmeri 509 m² do celote in nepremičnino v izmeri 481 m² do deleža 1/3 prodaja za 93.663 evrov, nepremičnino v izmeri 1031 m² do celote in nepremičnino v izmeri 481 m² do deleža 1/3 pa za 165.788 evrov.

Na seznamu nepremičnin sta znova tudi dve nepozidani stavbni zemljišči v naselju Sv. Anton – Vrtine, na območju večjih nezazidanih zemljišč, kjer je zagotovljena minimalna komunalna oskrba za stanovanjske stavbe. Za prvo nepremičnino, v izmeri 573 m², si občina obeta vsaj 106.676 evrov, za drugo, v izmeri 947 m², pa 176.304 evre.

Poleg naštetih bo občina dražila še nepremičnine, med katerimi so nepozidano stavbno zemljišče v naselju Dekani, klet na naslovu Kumarjeva ulica 5 v Kopru, dvoetažno dotrajano stavbo v Gračišču ter sklop nepremičnin v Ospu. Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na drugo letošnjo javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je sicer dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin.

Foto: MOK