DomovNaši kraji»Odprti« Palača Sabini-Grisoni in Avtobusna postaja Koper navdušili

»Odprti« Palača Sabini-Grisoni in Avtobusna postaja Koper navdušili

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Tretji vikend v aprilu je po celotni Sloveniji potekal največji festival arhitekture in kakovostnih prostorskih ureditev Odprte hiše Slovenije. Ta je že štirinajstič zapored odprl vrata dobre arhitekture in ponudil izbor več kot 80 novih, prenovljenih in drugih zanimivih ter pomembnih stavb. V Kopru si je bilo možno podrobneje ogledati štiri arhitekturne projekte.

Obiskovalci so si »odprte hiše« lahko ogledali brezplačno, pod strokovnim vodstvom arhitektov, lastnikov in uporabnikov. V Mestni občini Koper sta bili poleg prostora, v katerem domuje TIC, in Pisarne P8, ki so si ju zamislili v lokalnem biroju Marasovič arhitekti, na ogled še prenovljena Palača Sabini-Grisoni in nova Avtobusna postaja Koper. Poslovni objekt Vergerijev trg/Palača Sabini-Grisoni so prenovili arhitekti iz Biro 42, d. o. o., glavno avtobusno postajo pa biro Omnia arhing.

Vsi projekti, predstavljeni na letošnjem festivalu, so nominirani za nagrado OHS AWARD, prvo nagrado v Sloveniji, ki jo splošna javnost podeljuje najboljšim realiziranim arhitekturnim projektom v programu festivala. Za najboljše projekte lahko glasujete še do srede, 3. maja. Med projekti Mestne občine Koper se za nagrado potegujejo Palača Sabini-Grisoni, Avtobusna postaja Koper in Osnovna šola Oskarja Kovačiča Škofije. Svoj glas lahko oddate na tej povezavi.

Foto: Miran Kambič