DomovNoviceMaja se bo v Kopru zasidralo enajst potniških ladij

Maja se bo v Kopru zasidralo enajst potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Sezona prihodov potniških ladij je v polnem teku. Maja na koprskem potniškem terminalu pričakujemo enajst potniških ladij, kar nakazuje, da se živahnejši turistični utrip vrača v mesto in njegovo okolico. Med vsemi prihodi velja izpostaviti, da bosta v četrtek, 12. maja, v Koper pripluli kar dve potniški ladji Viking Sea in Marina.

Številni majske potniške ladje, ki bodo priplule v osrčje našega mesta nakazujejo, da je po dveh letih zatišja zaradi epedimije in z njo povezanimi številnimi ukrepi pred nami končno turistična sezona, kot smo je bili vajeni. Kot prva bo na potniški terminal v začetku meseca priplula manjša potniška ladja Artania, ladjarja Phoenix Reisen. Zasidrala se bo v nedeljo, 1. in ponedeljek, 2. maja.

V četrtek, 5. maja, bo v Koper priplula potniška ladja Riviera, ladjarja Oceania Cruises. V nedeljo, 8. maja, pričakujemo potnike iz potniške ladje Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, 10. maja pa bo na potniški terminal priplula Marella Explorer 2. Ker bosta v koprsko pristanišče potniški ladji pripluli prvič, jim bodo ob tej priložnosti predstavniki Mestne občine Koper v družbi predstavnikov Luke Koper in ladijskega agenta izročili priložnostne plakete.

V četrtek, 12. maja, bo pogled na naše mesto res veličasten, saj se bosta na potniškem terminalu zasidrali potniški ladji Viking Sea, ladjarja Viking Cruises in potniška ladja Marina, ladjarja Oceania Cruises.

Ob praznovanju občinskega praznika Mestne občine Koper bosta v naše mesto pripluli kar dve potniški ladji. V soboto, 14. maja, potniška ladja Nautica, ladjarja Oceania Cruises, v nedeljo, 15. maja, pa potniška ladja Celebrity Constellation, ladjarja Celebritiy Cruises.

Majske prihode potniških ladij bosta zaokrožila prihoda dveh potniških ladij. V nedeljo, 22. maja, bo v Koper priplula potniška ladja Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises. Kot zadnja pa se bo na potniški terminal v petek, 27. maja, privezala potniška ladja Seabourn Quest, ladjarja Yacht of Seaboum.

V Mestni občini Koper in Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper so z začetkom sezone prihoda potniških ladij, ki se je začela že v mesecu februarju zadovoljni, saj je prihod lepega števila turistov vseh generacij v mesecu marcu in aprilu nadvse oživil mesto in ulice starega mestnega jedra.

Za turiste na potniških ladjah Mestna občina Koper ob vsakem prihodu na potniški terminal pripravi tudi dnevne novice, kjer lahko potniki izvejo vse najbolj zanimive aktualne informacije o samem mestu, okolici, trgovinah, gastronomski ponudbi in turističnih krajih, ki jih lahko v času postanka ladje obiščejo.

Foto: MOK