DomovNovicePraznovanje na Socerbu sicer krajše, a kljub temu veselo

Praznovanje na Socerbu sicer krajše, a kljub temu veselo

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnje prvomajsko praznovanje na Socerbu je na eno najlepših razglednih točk v koprski občini že zjutraj privabilo številne obiskovalce. Najbolj aktivni so se ob 8. uri odpravili na krožno pot skozi slikovite vasice Kastelec, Osp, Prebeneg in nazaj, občina pa je praznični dan izkoristila za obeležitev obnovljenega odseka ceste skozi vas Kastelec.

Že zgodaj zjutraj so se na Socerb zgrinjali številni obiskovalci ne le iz Istre, ampak tudi iz drugih krajev Slovenije, ki so dela prost dan želeli izkoristiti za prijetno druženje v naravi, ob pestrem programu in kulinarični ponudbi. Načrte jim je nekoliko prekrižalo vreme, ki je okrnilo kulturni program, a vzdušja ni pokvarilo. Najbolj vztrajni so prvi maj proslavili z dežniki in ob ritmih skupine Gedore, dobro voljo sta z njimi delila voditelja Suzi in Špeh.

Dogajanja na Socerbu se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je pred tem skupaj z vaščani Kastelca in predsednikom krajevne skupnosti Črni Kal Urošem Šavronom namenu predal obnovljen odsek ceste proti Socerbu. V približno petih mesecih je občina obnovila 715 metrov dolg odsek ceste skozi vas Kastelec, jo razširila, uredila odvodnjavanje in dve avtobusni postajališči. Za varno prečkanje ceste je pred vsakim postajališčem uredila grbino s prehodom za pešce, ob cestišču pa postavila javno razsvetljavo. Na novo je uredila tudi ekološki otrok s petimi večjimi zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov in ga ozelenila, za celotno naložbo pa namenila 414.125,82 evra.