DomovNoviceMajski program Centra mladih Koper

Majski program Centra mladih Koper

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Številne mladim prijazne in od mladih izbrane vsebine se nadaljujejo. Maj se bo skozi dobrih dvajset dogodkov zaključil s festivalom Street Art Fest Koper.

Po zmernem prazničnem počitku in s prihajajočimi sončnimi dnevi svojo koncertno sezono odpira MCMC (Mladinski Center Markovec City), ki vabi na svojo zelenico s pogledom na morje, na Cesto na Markovec 65/a. V petek, 5. maja, bo od 20. ure naprej, »Open Air Jam Session«, kjer si bodo glasbeniki v glasbenem jeziku izmenjavali mnenja, v petek, 19. maja, ob 20. uri, pa bo MCMC s svojo akustično zasedbo obiskal zagrebški “šansonjer/raper/jazzer” Miki Solus, ki s svojim ležernim pevskim izrazom združuje humor s pop kulturo ter šok z nevero. Oba dogodka bosta brezplačna.

Ljubitelji rapa, trapa, hip-hopa in elektronike bodo veselje delili na kar dveh dogodkih, ki jih mladi  samostojno organizirajo preko razpisa za mladinske programe. V Centru mladih Koper na Gregorčičevi 4 bo tako v soboto, 6. maja, »EASE: for the wicked«, v soboto, 20. maja, pa »Hiphopijada«. Oba dogodka se bosta pričela ob 20. uri.

Bodoče pevke in pevci ter govorke in govorci bodo svoje teoretično ter praktično znanje utrdili 13. in 14. maja, na Masterclass tečaju »Ključ do glasu«, ki ga bosta vodila Tinkara Kovač in Guido Tonizza.

Med 25. in 31. majem bo Center mladih Koper v sodelovanju z Alternative Ljubljana že drugo leto zapored organiziral festival uličnih umetnosti, Street Art Fest Koper. Festival, ki se v prvi vrsti posveča umetnosti grafitov in uličnih poslikav, bo letos združil skupinsko in individualno poslikavo zidov, tečaj grafitiranja, tekmovanje v grafitiranju, predavanja, vodene oglede pomembnejših grafitov ter poslikav na območju centra Kopra, delavnico linoreza in lesoreza ter koncertni del.

Med tednom bodo prostore CMK-ja ter MCMC-ja polnile še gledališke ter stand up predstave, poezija, joga, plesne ter ročne delavnice in karaoke.

Več informacij o dogodkih na povezavi.

Foto: Center mladih Koper